sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Hedelmällisyys huippuunsa

Varmaan jokainen, joka yrittää tulla raskaaksi, googlaa jossain vaiheessa projektiaan, kuinka raskaaksi tuloa voisi edesauttaa. Ainakin tonkimalla amerikkalaisia sivustoja voisi projektiin varmasti todella upottaa aikaa ja rahaa. (Ben Eltonin Vauvahorkassa kokeillaan jos jonkinlaista metodia hedelmällisyyden parantamiseksi.) Uskon kuitenkin, että vippaskonstit eivät auta niitä, joilla on jokin lisääntymiseen liittyvä ongelma. Toisin sanoen jos naisen on fyysisesti mahdollista tulla raskaaksi miehestään, näin kyllä käy. Vippaskonstit voivat kuitenkin mahdollisesti nopeuttaa sitä, onhan jo plasebokin todistetusti äärimmäisen tehokasta.

Tärkeintä kuitenkin lienee se, että naisen on mahdollista tehdä jotain konkreettista ovulaation odottelun aikana. Minusta ainakin on kohtuutonta, että raskaaksi voi tulla 6-24 tunnin aikana kuukaudessa, siis vain 12 päivänä vuodessa, suunnilleen, ellei ovulaatioita jää väliin. Kyllä touhua silloin haluaakin nopeuttaa.

Olen siis käynyt jo useaan kertaan läpi sen vaiheen, jossa googlataan raskaaksi tuloa edistäviä tekijöitä. Esittelen tässä ne, jotka kuulostavat järkeenkäyviltä ja jätän akupunktiot ja homeopatiat epätoivoisempaan elämänvaiheeseen, jota toivottavasti ei koskaan tule.


Nainen

  • Vältä turhia lääkkeitä. Särkylääkkeet, antihistamiinit ja vatsa- ja verenpainelääkkeet alentavat hedelmällisyyttä. Lopetin antihistamiinien popsimisen heti kun luin tämän jostain - atshii!
  • Älä stressaa! Helpommin sanottu kuin tehty. Ehkä itsensä voi kuitenkin välillä pakottaa rentoutumaan, vaikkapa joogaamalla. Ajattelin kokeilla sitä lähiaikoina.
  • Harrasta liikuntaa. Endorfiinit, yleiskunto, terveys, rentous diipadaapa. Liiallinen liikunta kuitenkin saattaa kääntyä raskaaksi tuloa vastaan, mutta sillä varmaankin tarkoitetaan lähinnä itsensä rääkkäämistä kisakuntoon. Normiliikunta on aina jees.
  • Vältä liiallista kofeiinia. Kolme kuppia päivässä on kohtuukäyttöä, mikä ilmeisesti on sama määrä, jonka saa järjen rajoissa nauttia raskaana ollessakin. Olen tehnyt melkoisen parannuksen tähänkin viimeisen parin viikon aikana ja vähentänyt kahvinjuontia suunnilleen kahdeksasta kupista kolmeen - vaikka ne kolme ovatkin edelleen kenties liian isoja. (Muistaakseni se sääntö oli kolme 1½ desin kuppia.) Tapakahvittelua saa kuitenkin hyvin korvattua rooibos-teellä.
  • Juo greippimehua tai syö greippiä. Tämä kuulosti aluksi ihan höpöhöpöltä, mutta käy tavallaan järkeen. Greipin nimittäin pitäisi paksuntaa kohdun limakalvoja niin, että munasolun on helpompi kiinnittyä ja raskauden alkaa. Greipin popsiminen saattaa siis edesauttaa tietynlaisista ongelmista kärsiviä - ja onhan se toki terveellinen hedelmä muutenkin, ehkäisee kuulemma myös virtsatietulehduksia. Kumma juttu on mielestäni se, että kaikilla keskustelupalstoilla puhutaan nimenomaan greippimehusta eikä greipistä itsestään. Kuitenkin greippimehua on ihan äärimmäisen vaikea löytää mistään. Pirkalla on joku kolmen hedelmän mehu, jossa yhtenä on greippi ja lisäksi löytyy Rybb & Deckersin greippimehu, joka ei sekään ole sellaista ytyä täysmehukamaa mitä keskusteluissa peräänkuulutetaan. Niinpä olen päätynyt syömään oikeita greippejä. Voihan ne toki puristaa mehuksi jos tahtoo. Tarkasta määrästä ei ole mitään tietoa. Olen syönyt puolikkaan tai kokonaisen greipin päivässä fiiliksen mukaan. Kaksplussalaiset kertovat, että greippikuurilla pitäisi olla kierron alusta ovulaatioon asti.
  • Juo punaviiniä! Nyt unohtakaa vihdoin se valkoviinin litkiminen, sillä ei nääs ole minkään valtakunnan terveysvaikutuksia. Googlaamalla selvitin senkin, miksei. Onhan se nyt kumma, rypäleistä kuitenkin kaikki viinit tehdään. Salaisuus piilee ilmeisesti rypäleiden kuorissa - käy järkeen, sillä ovathan kaikki terveysainekset perunassakin kuoressa. Valkoviiniä valmistettaessa rypäleet erotetaan kuoristaan aikaisessa vaiheessa, eivätkä kuorien terveysbonukset päädy viiniin saakka. Punaviiniä valmistettaessa kuoret erotellaan myöhemmin ja taika-aineksia joutuu ennen sitä viiniin. Hedelmällisyyden kannalta punkkua kannattaa juoda, koska se lisää verenkiertoa kohdussa ja parantaa siten niinikään kiinnittymismahdollisuuksia.
  • Vältä alkoholia (paitsi siis punaviiniä pieninä määrinä), tupakkaa ja huumeita. Tarvitsiko tätä sanoa? Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin muuten sanoa, että tupakoinnin lopettaminen on r-a-n-k-k-a-a. Ei varmastikaan kaikille, mutta ainakin minulle. Ei siis kannata ajatella lopettavansa sitten kun tulee raskaaksi, silloin itkettää hormonihyrskyissä tarpeeksi muutenkin. Olin kuukauden verran todella ahdistunut lopetettuani tupakoinnin. Ja sitä paitsi, se tosiaankin alentaa merkittävästi hedelmällisyyttä.
  • Vitamiinitasapaino kunniaan. On kai loogista, että tulevan äidin pitää voida fyysisesti hyvin. Vitamiineista on harvemmin haittaa kuin hyötyä. Foolihappoa kannattaa alkaa popsia jo ennen raskautta ja multivitamiinit pitävät perusterveyttä yllä. Joku vinkkasi jollain keskustelupalstalla, että E-Epa edesauttaisi raskautumista, mutta suhtaudun tähän varauksella - lähinnä koska se on niin hiton kallista. Kalaöljykapseleita, multivitamiinia, c-vitamiinia, magnesiumia ja foolihappoa kuitenkin popsin hyvillä mielin.
  • Hankkiudu normaalipainoon. Ylipaino ja alipaino alentavat hedelmällisyyttä.
  • Älä syö papaijaa. Joissain maissa sitä ilmeisesti käytetään ehkäisykeinona, joten se ei välttämättä ole hyväksi raskaaksi haluavalle.
  • Vaihda rasvaton maito punaiseen. Kermajäätelöllä ei ilmeisesti kannata alkaa mässäillä, mutta vähärasvaiset maitotuotteet vaikuttavat naisen hedelmällisyyteen negatiivisesti verrattuna rasvaisempiin. Päivittäinen kalorimäärä ei kuitenkaan saisi kilahtaa korkeuksiin vaihtamalla, mutta normaalisti maitotuotteita nauttivalla on tuskin vaaraa jos vaihtaa vähän rasvaisempaan jogurttiin ja maitoon.


Mies

  • Vältä röökiä, viinaa ja huumeita. Tarvitsiko tätäkään sanoa? Miehen tulisi kuitenkin erityisesti vältttää huumeita, sillä esimerkiksi pilvenpoltto saa siittiöt sekoamaan ja uimaan miten sattuu - ne eivät siis osaa enää suunnistaa kohti munasolua!
  • Älä istu läppäri sylissä. Tämä on nykymaailman vitsaus. Liika kuumuus nitistää siittiöt. Sama pätee siis kuumiin kylpyihin ja lämpöhuopiin. Saunominen on kuitenkin ihan okei, pitihän jonkun suomalaisen sekin tutkia.
  • Älä hankkiudu kuumeeseen. Edelliseen liittyen, kuume keittää siittiöt ja joillain miehillä voi kestää jopa puoli vuotta että ne normalisoituvat! Pidä siis kuume loitolla, vitamiinit auttavat ennaltaehkäisyyn ja Finrexin akuuttiin hoitoon.
  • Älä syö papaijaa.
  • Vältä stressiä.
  • Vältä ylipainoa.
  • Syö foolihappoa. En muista miksi, mutta miehenkin kannattaa. Ja vitamiinit muutenkin. Periaatteessa miehen hedelmällisyyteen pätevät pitkälti samat säännöt kuin naisenkin, lukuun ottamatta punkku- ja greippikuuria.
  • Älä latki colajuomia! Muistaakseni niitä pitää tosin juoda seitsemän litraa viikossa, jotta ne merkittävästi harventavat siittiökantaa, mutta tunnen tyyppejä, jotka juovat puolentoista litran pullon päivässä. Ei kannata.
  • Varo espanjalaisia tomaatteja. Kuulin tämän jutun monta vuotta sitten mummoilta kahvipöydässä, enkä ole satavarma pitääkö (nykyään) paikkaansa, mutta varahan ei tunnetusti venettä kaada. Mummot kertoivat, että espanjalaisilla tomaattitiloilla työskentelevät miehet ovat hedelmättömiä tomaatteihin ruiskutettavien tuholaismyrkkyjen takia. Kannattaa siis vähintäänkin pestä ulkolaiset hedelmät ja vihannekset erittäin hyvin.


Kimpassa

  • Huomio liukuvoiteeseen. Joissain liukuvoiteissa on joitakin siittiöitä tuhoavia aineita, mistä ei valitettavasti välttämättä varoitella erikseen. Kannattaa siis varmistaa, ettei liukkari ole samalla ehkäisykeino!
  • Orgasmi yhdynnässä. Tästä ollaan eri puolilla vähän eri mieltä, mutta joissain paikoissa yksiselitteisesti mainitaan, että hedelmöittyminen tapahtuu todennäköisemmin, mikäli nainen saa orgasmin sekstaillessa: silloin nainen "imee" siittiöt sisäänsä tehokkaammin. L-koodissakin Betten käskettiin tuottaa Tinalle orgasmi hedelmöityshoitohommissa - varma merkki siitä, että kannattaa. Eikä tartte liukkaria!
  • Asennot. Enimmäkseen luultavasti höpöhöpöä, eikä kannata uskoa teorioita asentojen vaikutuksista, mutta kyllä sen nyt mielestäni maalaisjärkikin sanoo, että mikäli siittiöt matkaavat alamäkeen, niillä voi mahdollisesti olla kovempi vauhti päällä kuin esimerkiksi silloin jos sekstailette esimerkiksi seisaaltaan seinää vasten. Vai?

1 kommentti:

  1. Yli 13 vuoden avioliiton aikana en voinut synnyttää, minulla on keskenmeno, vaikka tulisin raskaaksi, kaikki lääkärit eivät voineet auttaa minua, kunnes siskoni ohjasi minut tohtori DAWNin luo, joka auttoi minua ja tulin raskaaksi ja nyt minä sinulla on kaunis tyttövauva,
    Hän auttaa myös monia ystäviäni, jotka ohjasin hänelle, tohtori DAWN on siunaus jokaiselle, joka ottaa häneen yhteyttä,
    *Jos haluat tulla raskaaksi.
    *Jos haluat lopettaa keskenmenon. *raharituaali ilman ihmisuhreja.
    *Jos haluat saada takaisin rakastajasi.
    *Jos haluat miehesi/vaimosi takaisin.
    *Jos haluat saada takaisin varastetun omaisuutesi tai rahasi.
    *Jos haluat hoitaa minkä tahansa sairauden,
    Ota häneen yhteyttä WhatsAppissa: +2349046229159

    VastaaPoista